FAQ

Welkom op onze FAQ-pagina. Voor brandende vragen, kun je hier de meeste antwoorden vinden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Er zijn wel meer dan 20.000 wilde bijensoorten. Een paar grote bezoekers van de Streetlight Bee&Bee zijn de mestelbij, tuinbladsnijderbij, tronkenbij en de koekoesbij. Wil je hier meer over weten? Vraag onze impactsheet aan door ons een berichtje te sturen!

Wanneer de (lantaarn)paal zich niet op privé terrein bevindt is het belangrijk om eerst toestemming te vragen aan je gemeente of (lantaarn)paal beheerder voor het ophangen van de Streetlight Bee&Bee. Dit is namelijk verplicht. Verder houden wilde bijen erg van de zon, een paal die mogelijk in de zon of op het zuiden staat is daarom gewenst! Daarnaast hebben wilde bijen natuurlijk ook voedsel nodig. Houd er daarom ook rekening mee dat er een voedselbron binnen 150-500 meter te vinden is bij de Streetlight Bee&Bee. Dit kunnen verschillende soorten inheemse bloemen, planten of kruiden zijn. 

De Streetlight Bee&Bee onderscheidt zich doordat deze ontworpen is in samenwerking met Vivara na wetenschappelijk onderzoek te hebben verricht met de Wageningse Universiteit. Tijdens het ontwikkelen van de Streetlight Bee&Bee is er rekening gehouden met de optimale lengte en diameter van de bamboestokjes zodat de wilde bij hier optimaal in kan nestelen. Daarnaast zijn onze producten splintervrij, zodat deze geen schade kunnen leveren aan de vleugels van de wilde bij. Door het schuine groene dak van de Streetlight Bee&Bee beschermen wij zowel het product als de wilde bij tegen water en eventuele licht emissies van de lantaarnpaal. 

Daarnaast geeft BeeGrateful advies in het kiezen van de meeste geschikte lantaarnpalen waarbij rekening wordt gehouden met 1) voedselrijke omgeving 2) zonnige plek 3) onderhoud om zo de meeste wilde bijen langdurig een nestplek te bieden.

De Streetlight Bee&Bee is geschikt om op te hangen aan lantaarnpalen met een omtrek van 29-31 cm.

Onbehandeld multiplex hout heeft een levensduur van 10-15 jaar. Daarom kunnen we garanderen dat de Streetlight Bee&Bee een levensduur heeft van 10 jaar, mits de componenten na enige tijd vervangen zullen worden. Na enige tijd zal het echter kunnen gaan voorkomen dat door wind, zon en regen de houten frame van de Streetlight Bee&Bee ietwat gaat verkleuren en/of vergrijzen. Dit zal verder niet ten koste gaan aan de optimale werking van de Streelight Bee&Bee. 

Ja, solitaire wespen zijn ook bestuivers en kunnen de Streetlight Bee&Bee bezoeken. Maar wees niet bang, dit zijn andere soort wespen dan de irritante ‘limonade’ wespen, die op ons eten komen zitten. Dit zijn solitaire wespen die ons (en ons eten) geen kwaad zullen doen en in de Streetlight Bee&Bee alleen komen om te nestelen. 

Ja dat kan zeker. Ben je niet blij met je aankoop omdat deze niet geschikt is voor je lantaarnpaal en/of tuin, dan kun je deze binnen 14 dagen retourneren. De verzendkosten zijn dan geheel voor eigen rekening. 

Door onze werkwijze zijn we zeker van onze kwaliteit. Wanneer het product niet over de eigenschappen beschikt die bij levering mogen worden verwacht krijg je garantie. We garanderen dat je een compleet nieuw product van ons zult krijgen. Wanneer dit niet het geval is, heb je 14 dagen tijd om deze te retourneren. Wij staan niet garant voor schade van/op derde. 

Jazeker! We blijven enthousiast om te innoveren en nieuwe samenwerkingen aan te gaan om uiteindelijk de wereld meer biodivers te maken. Neem gerust contact met één van ons op, zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken. 

Ja. Op dit moment kunnen we onze producten verzenden naar het buitenland, maar helaas nog niet onze ophang en onderhoud service verlenen in het buitenland. Wil je toch heel graag deze service? Stuur ons dan een berichtje, dan kijken we samen naar de verschillende mogelijkheden.