Tijd voor biodiversiteit

Kennis

Welkom op ons platform ‘ Tijd voor Biodiversiteit’. Voor een goede dosis inspiratie en updates!

Lees ons laatste nieuws

Het is Tijd voor Biodiversiteit

Wij willen samen met jullie op een inspirerende manier de biodiversiteit vergroten in verstedelijkt gebied met onze kleinschalige biotopen voor bestuivers. Deze bestaan uit de door ons ontwikkelde innovaties, de Streetlight Bee&Bee (bijenhotel voor om lantaarnpalen) en Lantern Planter .. 

De Commissie presenteert vandaag een “new deal voor bestuivers” om de verontrustende achteruitgang van wilde bestuivende insecten aan te pakken, waarbij het EU-initiatief inzake bestuivers van 2018 wordt herzien. Burgers dringen steeds meer aan op doortastende maatregelen 

Nederlandse productie en consumptie veroorzaakt voor bijna 40 miljard euro schade aan biodiversiteit, blijkt uit onderzoek van ABN AMRO en Impact Institute. Het leeuwendeel is verborgen: het vindt niet binnen sectoren zelf ..

 

Met gestrekt been verkondigt toxicoloog Henk Tennekes al tien jaar lang zijn theorie over het verband tussen bijensterfte en bestrijdingsmiddelen. In het beste geval werd hij genegeerd, in het slechtste moedwillig als ‘te activistisch’ …

Nederlanders vinden biodiversiteit belangrijk en het begrip wint steeds meer aan bekendheid

Steeds meer Nederlanders raken bekend met het begrip biodiversiteit. De naamsbekendheid is gestegen van 80 procent in augustus 2020 naar 86 procent in mei 2021. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Motivaction …

Zacht weer zorgt voor mogelijk minder bijen, wespen en vlinders in de zomer
Door het zachte winterweer van de afgelopen tijd zien we deze lente en zomer mogelijk minder insecten. Onder meer bijen, vlinders en wespen beginnen nu al te vliegen. En dat kan ze fataal worden, zeggen verschillende experts tegen NU.nl.

 
Wat is de oorzaak van de afname van bijenpopulaties en andere bestuivers?

De afgelopen jaren hebben imkers een afname van koloniën gemeld, vooral in West-Europese landen zoals Frankrijk, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Nederland. 

Waarom is biodiversiteit in de stad belangrijk?

De aanwezigheid van groen is een voorwaarde voor het leven op aarde. Als basis van de voedselpiramide is groen
essentieel voor het functioneren van veel ecosystemen en veel organismen zijn afhankelijk …

Biodiversiteitsakkoord bereikt op COP15

De conferentie van de Verenigde Naties over biodiversiteit (COP15) sloot op 19 december 2022 in Montreal, Canada, af met een overeenkomst die als leidraad dient voor wereldwijde actie voor de natuur tot 2030.


#BeeGrateful