Over ons

Waarom BeeGrateful?

Wereldwijd luiden de alarmbellen over de afname in biodiversiteit. Momenteel zijn er steeds minder verschillende plant- en diersoorten te vinden. En dit is een groot probleem, aangezien maar liefst 75% van onze voedselgewassen en 85% van de wilde planten afhankelijk is van bestuiving.

Eén van de belangrijkste bestuivers is de wilde bij. Echter, van de 360 soorten in Nederland wordt op dit moment meer dan de helft bedreigd met uitsterving!
Eén van de grootste bedreiging voor de wilde bij is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid, een direct gevolg van toenemende verstedelijking. Het is daarom noodzakelijk om juist in de stad op zoek te gaan naar oplossinge

missie

Biodiversiteit vergroten door op een creatieve en inspirerende manier samen steden te vergroenen voor mens en bestuiver.

Het begin

Hi! Wij zijn Florence en Zoe en samen vormen wij BeeGrateful. In 2020 hebben wij ons aangesloten bij Enactus, een wereldwijd studentenplatform voor ondernemerschap. Bij Enactus kunnen studenten deelnemen aan sociale ondernemingsprojecten of helpen er een op te zetten. Hier ontstond BeeGrateful! Samen met een team van zeven gemotiveerde Wageningse studenten maakten wij ons hard om een einde te maken aan de drastische afname van bestuiver populaties. En dit met succes. Want na twee mooie jaren waren wij erin geslaagd om succesvol Streetlight Bee&Bees in Wageningen en Hendrik-Ido-Ambacht te implementeren en zelfs de Enactus National Growth Cup 2021 te winnen. Door deze prestaties werd ons project te groot om nog binnen Enactus te blijven en werd het tijd om onze vleugels uit te slaan.

Voor ons was de keuze snel gemaakt. Uit liefde voor BeeGrateful besloten wij om na het afronden van onze Masters dit mooie initiatief verder door te blijven ontwikkelen. Een unieke kans om onze droom voor impactvol ondernemerschap te verwezenlijken. Sinds september 2022 heeft BeeGrateful zich dan ook officieel ontkoppeld van Enactus en kan zichzelf nu een eigen Start-up noemen.

Swipe naar rechts

Project binnen Enactus Wageningen
Eerste Streetlight Bee&Bees in Wageningen
Winnaar National Growth Cup Enactus
Streetlight Bee&Bees in Hendrik-Ido Ambacht
Start-up BeeGrateful
Productlancering: vernieuwde Streetlight Bee&Bee
500 Mini Bee&Bees als relatiegeschenk
Start onderzoek Streetlight Bee&Bees bij The Green Village
Streetlight Bee&Bees in Amsterdam
2020
April 2021
Juni 2021
Mei 2022
September 2022
December 2022
Januari 2023
April 2023
April 2023

Founders

Leer ons kennen

Florence van Haastrecht

Het is mijn passie om bedrijven en gemeentes te helpen met vergroenen. Ik bedenk en ontwikkel graag oplossingsgerichte innovaties om de biodiversiteit op een creatieve manier te vergroten. Ik streef ernaar om jullie blijvend te inspireren over het belang van vergroenen in de stad.

Zoe van Helvoirt

Van kleins af aan heb ik al een hele grote liefde voor de natuur en sinds kort zet ik mij daarom ook hard in deze te beschermen. Ik zorg ervoor dat onze ideeën werkelijkheid worden en zorg dat doelstellingen behaald worden. Ik streef ernaar om de verwachtingen van onze klanten continu te overtreffen.

Onze pijlers

01

Creativiteit

Bij ons staat creativiteit voorop. Om de biodiversiteit in steden te vergroten, zijn veranderingen en innovaties hard nodig. Doordat wij ‘out-of the box’ denken en openstaan voor vernieuwing en gedurfde ideeën, zijn wij in staat om tot unieke oplossingen te komen. Op deze manier geven wij op een persoonlijke en inspirerende manier betekenis aan ons product voor de klant. Zo maakt Beegrateful, samen met jullie, vergroening weer hip!

02

bewustwording

BeeGrateful is van mening dat wanneer men zich bewust is van het belang van biodiversiteit, zij uit intrinsieke motivatie ook beter voor de wereld zullen gaan zorgen. Vandaar ons educatief platform, tijd voor biodiversiteit! Een platform waarop wij op een pakkende manier kennis delen over het belang van biodiversiteit in steden. Zo creëren wij een steeds groenere bij-vriendelijke community.

03

Expertise

Voor iedere innovatie die wij creëren handelen wij vanuit expertise. Expertise op basis van wetenschappelijk onderzoek en opgedane praktische ervaringen. Hierdoor zijn wij in staat om kwalitatief hoogwaardige producten te leveren met een zo optimaal mogelijk resultaat. Daarnaast wisselen wij graag onze expertise uit met partners, waardoor blijvend nieuwe inzichten worden verworven over hoe wij samen de biodiversiteit zo effectief mogelijk kunnen vergroten.

Volg ons op social media