voor bedrijven, gemeentes & buurtinitiatieven

Onze innovaties

Tot stand gekomen in samenwerking met Vivara en Houdhout

Omschrijving

Wij creëren een bij-vriendelijke omgeving in  jouw gemeente of op jouw bedrijventerreinen met onze natuur-inclusieve innovaties, de Streetlight Bee&Bee en Lantern Planter. 

De Streetlight Bee&Bee is een uniek en wetenschappelijk onderbouwd zeshoekig bijenhotel dat om lantaarnpalen geplaatst kan worden. De zes buitenste zijden van de Streetlight Bee&Bee bestaan uit componenten die als nestgelegenheid voor bestuivers dienen. Deze nestgelegenheden zijn, na grondig onderzoek, ontwikkeld door rekening te houden met optimale diameters en lengtes van de splintervrije nestgelegenheden. 

Naast nestgelegenheden hebben bestuivers ook voedselbronnen nodig. Gelukkig kunnen ze deze vinden in onze Lantern Planter, een duurzame en esthetische plantenbak gemaakt van 100% gerecycled hout.  Deze Lantern Planters worden zorgvuldig door ons gevuld met inheemse vaste planten die gekweekt zijn zonder gif en kunstmest, speciaal samengesteld door Cruydt-Hoeck. Een mix van fleurige en geschikte planten waar vele bestuivers wel een lekker hapje van lusten. 

Voor het onderhouden van de Streetlight Bee&Bees en Lantern Planters bieden wij een professionele service aan op abonnementsbasis, waarbij wij langskomen om de componenten (nestgelegenheden) te vervangen en de Lantern Planters te onderhouden naar jouw gewenste behoeftes. 

Daarnaast bieden wij samen met onze innovaties ook meerdere interessante mogelijkheden voor jullie gemeente en/of bedrijventerrein aan, welke onderstaand te vinden zijn.

Join the Buzz

Inspiratie

Bee GREAT

 • Lantern Planters
 • Persoonlijk oriëntatiegesprek

Bee WILD

 • Lantern Planters
 • Streetlight Bee&Bees
 • Persoonlijk oriëntatiegesprek
 • Advies

Bee ONE

 • Lantern Planters
 • Streetlight Bee&Bees
 • Persoonlijk oriëntatiegesprek
 • Advies
 • Lezing

Benieuwd naar wat BeeGrateful voor jou kan betekenen?
We kijken graag samen met je mee naar de mogelijkheden.

Wij bieden:

Onderhoud

Wanneer je investeert in onze producten, hoe zorg je er dan voor dat deze een langdurig succes blijven leveren? Makkelijk: dat doen wij voor je! BeeGrateful komt graag langs om de componenten in de Streetlight Bee&Bee te vervangen en de planten te verzorgen naar jouw gewenste behoeftes.  Zo zorgen wij ervoor dat onze innovaties hun optimale werking en lange levensduur blijven behouden. Tijdens ons oriëntatiegesprek zetten we alles helder en duidelijk vast in een onderhoudscontract.

Ophangservice

Wil je liever niet zelf de Streetlight Bee&Bees en de Lantern Planters plaatsen? Geen zorgen, BeeGrateful doet het graag voor je. Met onze professionele ophang- en installatieservice zorgen wij ervoor dat onze innovaties vakkundig geplaatst worden in jouw gemeente of op jouw bedrijventerrein.

 

 

 

Vergroten van bewustwording

Het is onze ambitie om de bewustwording voor het belang van biodiversiteit onder de gehele samenleving te vergroten. Onze Streetlight Bee&Bee fungeert als een zichtbare communicatietool en kan worden ingezet als eerste en gemakkelijke stap om ons doel te realiseren. BeeGrateful vergroot bewustwording door 1) de zichtbaarheid van Streetlight Bee&Bees in publieke omgeving 2) het werken met QR-codes welke educatieve informatie verstrekken en 3) het aanbieden van lezingen, workshops en groene events/campagnes. 

Verbinden met groene partners en initiatieven.

Wij zijn ervan overtuigd dat nauwe samenwerking met groene partners en initiatieven noodzakelijk is om de biodiversiteit effectief te kunnen vergroten. In samenwerking met onze partners helpen we daarom graag om jouw gemeente en/of bedrijventerrein te veranderen naar een bestuivers-vriendelijke omgeving. Heb je ook interesse in een eventuele partnership met ons, neem dan contact op!

 

Service

Levering

Wij leveren binnen heel Nederland. Mocht je jouw bestelling in het buitenland geleverd willen hebben, neem dan contact met ons op.

duurzame producten

De Lantern Planter is gemaakt van 100% gerecycled hout en de Streetlight Bee&Bee is gemaakt van gecertificeerd FSC hout.

Persoonlijk oriëntatiegesprek

Wij leren elkaar graag beter kennen middels een kosteloos oriëntatiegesprek! Indien gewenst, maken we naar jouw behoeftes gelijk een plan van aanpak voor het plaatsen en onderhouden van de Streetlight Bee&Bees en Lantern Planters.

Customized Streetlight Bee&Bee

BeeGrateful biedt de mogelijkheid om de Streetlight Bee&Bee te personaliseren met jouw logo er op!

subsidies

Gemeentes ondersteunen vaak groene projecten met subsidies. Wij kijken graag met je mee naar de opties van deze subsidies binnen jouw buurt of op jouw bedrijventerrein

Advies

Wij adviseren jullie in het kiezen van de meest geschikte lantaarnpalen bij jou op locatie. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals wind, voedselbronnen, zon en water.

De Streetlight Bee&Bee

*Hebben jouw lantaarnpalen niet de juiste omtrek? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag samen met jouw naar onze mogelijkheden

De Lantern Planter

* Onderhoud van de Lantern Planter bestaat uit het jaarlijks afknippen van de planten, eventueel ongewenste begroeiing verwijderen na de winter en mogelijk plantenvervanging wanneer nodig.

Offerte aanvragen

Benieuwd naar wat BeeGrateful voor jou kan betekenen? 
We kijken graag samen met je mee naar de mogelijkheden.